Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Uppsala AFC 86ers Seniorlag Herr

Följ

Seniorlag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Uppsala AFC 86ers
Amerikansk fotboll
Seniorlag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Tyresö Royal Crowns 10 10 0 0 20
2 Carlstad Crusaders 10 9 0 1 18
3 Uppsala 86ers 10 7 0 3 14
4 Örebro Black Knights 10 7 0 3 14
5 Kristianstad Predators 10 4 0 6 8
6 STU Northside Bulls 10 4 0 6 8
7 Limhamn Griffins 10 3 0 7 6
8 Västerås Roedeers 10 1 0 9 2
9 Stockholm Mean Machines 10 0 0 10 0

Match

Västerås Roedeers

7 - 22
Arosvallen i Västerås
31 juli 2015
19:00

Uppsala 86ers

Referat

Referat: Västerås Roedeers - Uppsala 86ers

Det var inte snyggt, men det räckte till seger. Man kan säga att Uppsala kom undan med blotta förskräckelsen i fredagskvällens bortamatch mot Västerås Roedeers. 22 - 7 slutade matchen efter 15 - 7 i halvtid.

- Det här måste förbättras om vi ska ha en chans i slutspelet, sa coach Mitchell direkt efter matchen.

Västerås kom till start med en liten trupp. Men det kompenserades väl av att deras quarterback James Boyd spelade både offense och defense. Han var helt klart matchens dominant. Hur han orkade genom hela matchen var verkligen imponerande. Men den var inte bara Boyd som dubblade, flera Västerås spelare kämpade på båda sidorna om bollen och bröderna Sebastian och Mattias Gauthier är skickliga receivers och DB:s.

- Det var säkert en viss mån av underskattning. Det är alltid svårt att få ur huvudet att man vunnit den senaste matchen stort, menade sportchef Per Nilsen.

Coach Mitchell varnade redan innan matchen för att Västerås skulle vara bättre än deras tidigare resultat visat. Och Boyd var efter fem veckors vila naturligtvis i bra form. Så det var på inget sätt bara Uppsala som gjorde en mindra bra match. Det fanns även ljusglimtar i Uppsala. Först och främst släppte laget bara in en TD även om Västerås hade två bortdömda i slutet av matchen som såg lite väl enkla ut. Gustav Kierebinski som DE störde Boyd ordentligt och Gustav fick in en viktig sack på slutet när det gällde mycket. Skönt med Kierebinski i laget igen.
Johannes Nilsson gick in som tailback istället för Jonathan Wikström som var sjuk. Och Johannes gjorde det mycket bra. Säkert över 100 yds fick han ihop. Även Nicko Peterson gjorde ett inhopp som runningback och lirkade sig igenom Västerås flera gånger.

Det som fungerade sämst i Uppsala var O-line och receivers. Redan i Uppsalas första spel rann Västeråsarna rakt igenom linjen på ett besvärande sätt. Och visst var det halkigt på planen efter allt regnande men 86ers receivers tappade betänkligt många bollar. De är alla bättre än så.

Nu får Uppsala två veckor att ladda om batterierna till nästa match hemma mot Limhamn Griffins. Välbehövliga veckor.

Eftersom ingen stream finns på matchen kommer här en kort resumé av matchen:


Q1:
Uppsala tog emot bollen och fick en överraskning redan i de första spelen av Västerås tuffa defense. OL blev helt överspelade. Men i tredje försöket nådda Jeff Welsh Robert Wirsén med en passning så att Uppsala kom in på Västerås planhalva. Så småningom kom Uppsala in i Västerås redzone men två penalties senare (spelfördröjning och holding) så hade man 4 och 18 som Welsh kastade en interception från.
Västerås kom sedan ingen vart i sitt anfall och det slutade med en helt misslyckad punt och Uppsala fick bollen på Västerås 46 yds linje.
Nu klev Johannes Nilsson in i bilden och snart var man på Västerås 8 yds linje och Welsh kunde med 50 sekunder kvar av Q1 passa till Strahinja Stepovic som gav Uppsala ledningen med 6-0. Strahinja satte sedan själv extrapoängen.
Q1 var över på drygt 20 minuter. Men innan den var slut lyckades Otto Möller sacka Boyd på ett grymt sätt.

Q2:
Boyd får inte till passningarna men kommer en bit med att springa själv men det slutar med att Sebastian Gauthier puntar.
Nu är Johannes Nilsson på bettet igen. Han springer själv närmare 40 yds i driven hjälpt av en passning från Welsh till Wirsén. Från 12 yds passar sedan Welsh rakt i famnen på Jared Stegman som tappar bollen i endzone. I nästa spel tappar Daniel Lindfors bollen och även i nästa spel är det en mislyckad passning och det slutar med av Västerås får bollen på egen 9 yds linje.
Men Uppsala defense stoppar Västeråsarna och slutligen lyckas Cameron Grad med en interception som tar Uppsala upp till Västerås 2 yds linje. I andra spelet springer Nicko Peterson förlösande in 13-0.

Extrapoängen blir märklig. Det ser nästan ut som ett designat spel men var det knappast. Strahinja sparkar efter lite tvekan mitt in i högen av OL och DL, plockar upp bollen och springer själv in den för 2 poäng. 15-0.
Men 6:17 kvar av Q2 inleder Uppsala med en passinterference, -15 yds,och sedan efter en fin pass från Boyd till Sebastian Gauthier så är Västerås på Uppsalas 28 yds linje.

Nu kliver Kierebinski in med en tung sack av Boyd. Trots försök till springspel av Boyd som är stor och tung får Uppsala stopp på honom och det slutar med att Nicko Peterson gör en interception som, tror alla, han returnerar till Västerås 20 yds linje. Men efter lite palaver och bestraffningar (block i ryggen och taunting) får Uppsala bollen på egen! 5 yds linje.
Nu stoppar Västerås Uppsala offense bra men en klantig ruff på kickern av Västerås ger Uppsala en ny chans med 1 och 10 långt nere från egen planhalva.

Nu passar Welsh framgångsrikt till både Stegman och Wirsén men efter en holding på Uppsalas OL och en missad passning senare så måste 86ers punta på 4:e med 20 yds att gå.
Punten blir inte helt lyckad och Västerås får bollen på Uppsalas 40 yds linje.
Nu är Q2 snart slut men redan i första försöket når James Boyd Mattias Gauthier med en grym passning för TD Västerås. Mattias sätter själv extrapoängen och ställningen i halvtid är 7 - 15.
Fortsättning följer...
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Strahinja Stepovic 1 10
Johannes Nilsson 1 6
Nicko Peterson 1 6
Andreas Lundström 1 0
Andreas Thornadtsson 1 0
Cameron Grad 1 0
Carl Fredrik Sahlberg 1 0
Christoffer Nelin 1 0
Cristoffer Dessezar 1 0
Daniel Lindfors 1 0
Daniel Söderberg 1 0
Divin Baleka 1 0
Erik Torsell 1 0
Fredrik Hyttsten 1 0
Hampus Wettersten 1 0
Jamal Yusuf 1 0
Jared Stegman 1 0
Jeff Welsh 1 0
Johan Markström 1 0
Jonathan Genborg 1 0
Jonathan Wahlgren 1 0
Jose Eduardo Reynolds 1 0
Joshua Akena 1 0
Linus Larsson 1 0
Markus Karlsson 1 0
Mathias Liljestrand 1 0
Mattias Lundqvist 1 0
Mattias Söder 1 0
Otto Möller 1 0
Paul Norström 1 0
Rasmus Karlsson 1 0
Richard Liljestrand 1 0
Rickard Ovsiannikov 1 0
Robert Wirsén 1 0
Robin Lind 1 0
Tony Andersson 1 0
Wesley Peterson 1 0
Victor Hillerström 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

fre 22 maj 2015, 19:00 Uppsala 86ers - Västerås Roedeers 46 - 7